Waarom moeten we uw identiteit verifiëren?

Als financieel platform moeten we verifiëren dat u bent, wie u zegt dat u bent. Dit doen wij om illegale activiteiten op ons platform te voorkomen, om aan regelgeving (Wwft en Wft) te voldoen en om leningsovereenkomsten correct op te stellen. Wij voeren 3 checks uit:

• Wij controleren uw identiteit om te kijken of degene die het account aanmaakt, daadwerkelijk de eigenaar is van het account en om te checken of iemand bijvoorbeeld op een sanctielijst staat.
  • Wij controleren uw verblijf om te bekijken of wij belasting op uw inkomen moeten inhouden
  • Wij controleren uw bankrekening om de afkomst van het geld op uw account te achterhalen. Daarnaast hebben wij de controle over waar het geld naartoe wordt opgenomen. U kunt alleen de bankrekening waarmee u registreert gebruiken voor het opnemen van het geld van uw October-account.

Bescherming van uw gegevens

De veiligheid van u en uw gegevens staat voorop. Op onze Veiligheid-pagina kunt u lezen wat wij doen om uw gegevens te beveiligen. In dit blog-artikel staan tips met wat u kunt doen om uw gegevens veilig te houden. In het Privacy Beleid staat beschreven wat wij met uw gegevens doen.

Waar rond ik mijn registratie af?

U kunt uw registratie afronden vanaf uw computer of smartphone (met de app).

1. Vanaf de computer

• Wanneer u inlogt op uw account, opent  automatisch de activiteiten-pagina. Om uw registratie af te ronden klikt u op de groene button met “Verifieer uw account” en volgt u de stappen.

2. Vanaf uw smartphone:

• Download hier de app, log in of registreer en volg de stappen op het scherm. Vanaf het portfolio tab kunt u uw registratie hervatten.

Welke documenten moet ik uploaden?

❶ Een identiteitsbewijs

Hieronder vallen:

• Een kleurenkopie/foto van een geldig paspoort.
  • Een kleurenkopie/foto van beide kanten van een geldige ID-kaart.
  • Een kleurenkopie/foto van beide kanten van een geldige verblijfsvergunning.

❷ Een tweede document om uw identiteit te onderbouwen

Hieronder vallen:

• Al de bovenstaande documenten. Het moet wel een ander document zijn dan dat u eerder heeft geüpload.
  • Een kleurenkopie van beide kanten van een rijbewijs.
  • Recente belastingaangifte.
  • Recent uittreksel uit het BRP. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente.
  • Een kleurenkopie van beide kanten van European Health Insurance Card. Deze kunt u aanvragen bij uw zorgverzekering.
  • Een ander document met daarop uw naam, en geboortedatum en -plaats.

❸ Een bankafschrift of foto van bankpas

Om uw bankrekening te verifiëren hebben wij een document van u nodig waarop uw IBAN zichtbaar is, samen met uw naam en het logo van uw bank, bijvoorbeeld:

• Foto van bankpas,
  • Bankafschrift.

Het moet een euro bankrekening zijn uit de SEPA zone. Zakelijke bankrekeningen worden niet geaccepteerd.

➡️ Uitzonderingen:

• U gebruikt een online bank: wanneer u een online bank gebruikt, moeten wij extra zorgvuldig zijn. Wij hebben wij een extra document nodig om uw identiteit te verifiëren in de vorm van een bewijs van verblijf, van minder dan 3 maanden oud, bijvoorbeeld: een factuur van een energieleverancier, internetprovider, etc.
  • U woont in een ander land dan uw nationaliteit. In sommige gevallen hebben wij een bewijs van uw fiscale woonplaats nodig, om na te gaan of we belasting moeten inhouden op uw inkomsten.

Stuur ons gerust een berichtje via de chat of mail naar [email protected] wanneer u vragen heeft over uw registratie.

Heeft u het antwoord gevonden?