Geld storten en opnemen bij October

Hoe het werkt, hoe lang het duurt en waar je op moet letten bij het storten en opnemen van geld.

Matthieu de Fréminville avatar
Geschreven door Matthieu de Fréminville
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  • Lemonway is onze betaaldienstverlener. Zij beheren alle transacties op het platform.

• Je hebt een persoonlijke wallet waarmee je transacties doet op October.

• Je kunt geld storten via iDEAL, creditcard of een overschrijving.

• Je kunt wanneer je wilt geld opnemen vanuit jouw wallet.

Je kunt wanneer je wilt geld storten en opnemen van jouw October-account. Uiteraard zijn deze transacties volledig gratis.

Geld storten

Voordat je geld op je account kunt storten, moet je het registratieproces afronden. Daarna is het heel makkelijk:

1. Ga naar je portfolio en klik op “geld storten”.

2. Voer het bedrag in dat je wilt storten op je account

3. Kies de betaalmethode die je wilt gebruiken. Je hebt 3 keuzes:

• iDEAL is de makkelijkste manier om geld te storten. Kies eerst iDEAL als betaalmethode en selecteer daarna je bank. Volg de stappen binnen de online-omgeving van je bank en rond de transactie af. Het geld wordt meteen op je October-account bijgeschreven. iDEAL stortingen vereisen een storting van minimaal €50 en zijn gelimiteerd tot €1.000 per transactie en €2.000 per 30 dagen.

• Creditcard gaat ook erg makkelijk. Kies creditcard als betaalmethode uit de lijst selecteer daarna de provider van je creditcard (VISA of Master Card). Volg de stappen en vul je gegevens in om de transactie af te ronden. Het geld wordt meteen op je October-account bijgeschreven. Creditcard stortingen vereisen een storting van minimaal €50 en zijn gelimiteerd tot €1.000 per transactie en €2.000 per 30 dagen.

• Bankoverschrijving is de beste optie wanneer je een groot bedrag op je October-account stort. Bankoverschrijvingen zijn namelijk niet gelimiteerd. Selecteer een overschrijving als betaalmethode. Je krijgt dan alle gegevens te zien die je nodig hebt om de overschrijving te doen. De overschrijving doe je vanuit jouw eigen internetbankieren. Vergeet niet je wallet-ID in de transactie te vermelden. Het nadeel van een overschrijving? Het duurt tot 3 werkdagen voordat het geld op je account wordt gestort.

Je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail wanneer het geld daadwerkelijk op je October-account is gestort.

Geld opnemen

Ga naar je portfolio en klik op “geld opnemen” om geld op te nemen vanaf je October-account. Je krijgt daarna de keuze hoeveel je wilt opnemen.

Het geld dat je opneemt vanaf je October-account wordt binnen 3 werkdagen op de bankrekening gestort die je hebt opgegeven bij registratie.

Neem bij twijfels of vragen gerust contact met ons op via de chat (rechtsonder), mail ([email protected]) of bel ons op +31 85 808 11 51.

Wie faciliteert de transacties op October?

October gaat niet rechtstreeks met het geld van investeerders om. Wij werken hiervoor samen met Lemonway, een betaaldienstverlener. Zij beheren alle transacties op het platform.

Wanneer je een October-account aanmaakt en het registratieproces voltooit, wordt er automatisch een wallet voor je aangemaakt bij Lemonway. Jouw wallet krijgt een uniek wallet-ID toegewezen. Hiermee kun je jouw wallet identificeren. Je gebruikt het wallet-ID bijvoorbeeld wanneer je geld overmaakt via een bankoverschrijving naar je October-account.

Je hebt toegang tot de wallet via de website van October en gebruikt de wallet om, onder andere, je saldo te beheren, geld uit te lenen aan projecten en terugbetalingen te ontvangen. Het openen en beheren van een wallet is gratis.

Lemonway beheert jouw wallet. Het geld staat nooit op onze balans en wij kunnen niet bij jouw saldo.