October biedt annuïtaire leningen aan met een maandelijkse aflossing. Voor het kapitaal dat u aan een onderneming uitleent, ontvangt u maandelijks een terugbetaling. In deze terugbetaling zijn een aflossing en een rente betaling verwerkt. 

Elke maand ontvangt u hetzelfde bedrag van de onderneming als terugbetaling. Het aandeel van de rente en de aflossing in deze terugbetaling varieert naarmate de tijd vordert. 

Rente wordt betaald over het uitstaande kapitaal. Naarmate er meer terugbetalingen plaatsvinden, neemt het uitstaande kapitaal, en dus het het bedrag waarover rente wordt betaald, af. Omdat de terugbetalingen altijd hetzelfde blijven, ziet u in de terugbetalingen het aandeel van de rente afnemen en het aandeel van de aflossingen toenemen. Het verloop hiervan kunt u zien in de lening contracten die u kunt downloaden op de portfolio-pagina op uw account.

De rente wordt bepaald door de October Credit commissie en wordt voor het afsluiten van de lening aan u gepresenteerd. De rente wordt bepaald op basis van de capaciteit van een onderneming de lening terug te betalen, de looptijd, het management en de markt van de onderneming.

Did this answer your question?