Tijdens de analyse verzamelen de ondernemersrelatie- en credit teams veel kwantitatieve en kwalitatieve data die in de projectbeschrijving zullen verschijnen om de investeerders te helpen bij het evalueren van een project. 

1. Het bedrijf 🏭

Allereerst presenteren wij u de "ID-kaart" van het bedrijf (oprichting, activiteiten, aantal medewerkers, informatie over de klantportfolio en het managementteam).

Direct na deze algemene beschrijving vindt u de financiële informatie van het bedrijf. De rubriek "Kerncijfers" is een samenvatting van de winst- en verliesrekening van de laatste 3 jaar. Het toont de kracht van het bedrijf om de lening terug te betalen (lees hier meer). 

Op basis van de financiële analyse beoordeelt het credit team elk project als volgt: A+, A, B+, B of C (C is de score met het hoogste risico en A+ de score met het laagste risico).

2. Het project 🚀

In het tweede deel van de projectbeschrijving geven we aan waarom het bedrijf een lening aanvraagt. In de meeste gevallen komt het bedrijf naar October voor een lening om materiële of immateriële investeringen te doen, een renovatie uit te voeren, een commercieel project te ontwikkelen, of een bedrijf over te nemen, enz.

De hoogte van de rente van het project wordt bepaald op basis van de score en de looptijd van de lening. 

3. De October-analyse 📊 

De projectbeschrijving eindigt met "de mening van de analist". Deze beoordeling is geschreven door de credit analist die het project heeft bestudeerd en is goedgekeurd door het kredietcomité van October. Dit deel beschrijft de sterke en zwakke punten van de onderneming. De beoordeling is voornamelijk gebaseerd op de analyse van de financiële structuur van de onderneming, maar een deel van de evaluatie is ook gebaseerd op managementinterviews. Deze interviews geven ons een beter inzicht in de sector, het concurrentieniveau en de bedrijfsstrategie. De mening van de analist is geen advies. 

In deze tutorial leest u hoe wij een project analyseren van begin tot eind. 

Did this answer your question?